Leefbewustamersfoort

U bevindt zich hier: Home Praktijk Ervaringen

Renate

Sinds mijn zesde jaar ben ik al bekend met darmspasmen, wat in mijn puberteit twee maal toe heeft geleid tot de Spoed Eisende Hulp wegens verdenking van een blinde darm ontsteking. Inmiddels volgde ik de standaard regels van de huisarts op; meer vezels, goed drinken en wit brood vermijden maar desalniettemin leidde dit nog steeds tot frequent buikpijn en chronisch vermoeidheid.

In juni 2014 werd ik via mijn sportschool geadviseerd om naar Acacia te gaan. Ik had de behoefte aan kennis en duidelijkheid, omdat ik maar niet begreep waarom ik mij moe en uitgeput voelde terwijl ik fanatiek aan het sporten was. Dit was voor mij zeer frustrerend, immers als verpleegkundige zou ik toch moeten begrijpen hoe mijn lichaam werkt.

Al na de eerste keer dat ik mijn eetpatroon heb besproken met Acacia bleek dat ik te weinig at in plaats van te veel. Hierdoor staat mijn lichaam continu in reserve stand. Met alle tips en trucs, anatomische en fysiologische uitleg leerde ik mijn eigen lichaam en de ups en down (her)kennen. Nu ik bewuster bezig ben met wat ik eet en drink heb ik al tijden geen last meer van darmklachten en voel ik mij veel beter. 

Accepteren en niet frustreren is iets wat Acacia mij heeft bijgebracht en ik blijf er naar streven dat ik met deze kennis uiteindelijk mijn doel zal behalen!

 

Marrigje

Begin dit jaar ben ik gedurende 13 weken begeleid door longevity coach Acacia. Bewustwording van mijn eigen eet- en leefgedrag in combinatie met sport en daarbij hopelijk wat kilo's verliezen was het doel.

Dat doel is bereikt! Ik heb veel meer geleerd, dan alleen over eten. Om een voorbeeld te noemen: een goede hormoonbalans is nodig voor afvallen, maar ook om je goed te voelen. Stress is van slechte invloed op veel lichaamsprocessen. Een goede nachtrust is nodig voor een optimale gezondheid, dus het is belangrijk aandacht te besteden aan je slaapgewoonten. 

Daarnaast heb ik geleerd over E-nummers en het beperken ervan, waarom teveel snelle suikers ongezond is en dat voldoende goede vetten eten juist belangrijk is.
Ik ben nog meer het belang van water gaan inzien en heb geleerd voldoende water te drinken op een dag. Mijn "Dopper" sleep ik overal mee naartoe!

Wat ik ontzettend prettig vond aan de manier waarop Acacia mij begeleidde was dat zij zonder waardeoordeel tips gaf vanuit de theorie. Zij heeft met mij gekeken naar mijn eetpatroon en dat door middel van een schema in kaart gebracht. Daarnaast werd iedere week middels meting op een speciale weegschaal bijgehouden hoe de verhouding spier/vet/water ervoor stond. Dit wordt vervolgens middels een rekenmethode gekoppeld aan een metabolische leeftijd. Bij het bespreken hiervan gaf zij mij uitleg en tips waarmee ik zelf aan de slag kon en mijn eigen keuzes kon maken. Tot op de dag van vandaag maak ik gebruik van de aanbevelingen van Acacia. Alle theorie, die ik in stencilvorm meekreeg, zitten in een map die ik regelmatig opensla. 
Kortom, het waren 13 leerzame weken en vele weken daarna! 

 

Astrid

Mijn naam is Astrid en ik ben 53 jaar. Al jaren ben ik geïnteresseerd in voeding en sporten. In januari 2014 ben ik begonnen met het leefstijloptimalisatie traject bij Acacia. Ik heb veel geleerd over voeding en bewegen. 

Tijdens de wekelijkse meetmomenten zag ik het verschil of ik wel of niet had gesport. Dit stimuleerde mij om te sporten en de oefeningen te doen.
Nu lees ik de etiketten op de verpakking voordat ik een voedingsmiddel koop, omdat ik nu wil weten wat ik eet.

Ook water drinken is een vaste gewoonte geworden. Het enige wat ik wel eens moeilijk vindt is om geen suiker te eten. En dan bedoel ik chocolade en marsepein. Hier ben ik echt verslaafd aan. Heel af en toe mag ik van mezelf iets daarvan eten en dan geniet ik er veel meer van dan dat ik het maar achter elkaar opeet.

Ik heb de consulten bij Acacia erg prettig ervaren. Ze nam alle tijd om mijn vragen te beantwoorden en had een duidelijke uitleg over elk onderdeel die we besproken. Wat ik fijn vond is dat ik iedere week ook een folder mee naar huis kreeg waar alles opstond wat we hadden besproken.

Vragen? Klik hier voor contactgegevens.

Contact

  • 3813RL Amersfoort 
  • +316 191 08 419

Nieuwsbrief